Nieuw in het assortiment

Vanaf 1 oktober verkoop ik in de winkel ook Telefoons! Geen mobieltjes, hiervoor verwijs ik u graag door naar Oldeberkoop waar Joost en Wendy u kunnen voorzien van de nieuwste modellen. Vaste telefonie, gewoon simpele toestellen voor thuisgebruik.

Profoon heeft zichzelf al bewezen in de markt en vanaf nu kan ik u deze toestellen ook leveren tegen scherpe prijzen. 
Bekijk het assortiment dat ik op voorraad heb hier: https://hetcomputerwinkeltje.nl/telefonie

Ook heb ik een leuk assortiment weerstations toegevoegd, vanaf €9 tot €90 en alles er tussenin. Leuk om cadeau te doen, maar ook leuk voor de professionele gebruiker. Bekijk dit assortiment hier: https://hetcomputerwinkeltje.nl/weerstations

 

Back2School speakers: Groot succes!

 

In het kader van de back2school periode heb ik vanaf 1 augustus bij iedere laptop een gratis bluetooth speaker weggegeven twv €49. De actie liep tot 30 september, of zo lang de voorraad strekt.

Met heel veel plezier kan ik melden dat ik op 9 september de laatste van de gratis speakers heb weggegeven. Totaal waren er voor deze actie 114 speakers beschikbaar.

Een actie als dit is zeker voor herhaling vatbaar, dus hou onze website en facebook in de gaten. 

Onderhoudscontracten: Echt niet!

service contract clipart 1 1

Nee, hier doe ik niet aan mee. Ik zie steeds vaker collega-bedrijven allerlei contracten aanbieden voor het onderhouden van uw computer. Zij beloven voor €10 tot €15 per maand, 1 keer per maand of per kwartaal uw computer op afstand volledig up to date te houden. Hieronder de punten waarom ik dit niet doe: 

 • Onzin! Uw computer (Windows 7 en hoger) voert automatisch alle nodige updates voor u uit! Komt geen mensenhand aan te pas!
 • Geldklopperij! 10 euro per maand kost u totaal €120 per jaar! Daarvoor kunt u uw computer 3x volledig laten opschonen bij mij!
 • En Java dan? --> Ook Java, Shockwave, Air en alle overige software op uw computer zullen automatisch de nieuwste versie installeren. 
 • Ja maar mijn antivirus... Voor €45 per jaar heeft u een computer beschermd met Kaspersky Internet Security. Na aanschaf installeer ik deze gratis voor u. Deze zal uw computer veilig houden. Dat hoef ik echt niet te doen per kwartaal
 • Backups doen ze ook voor mij.. Geloof mij.. Een backup is snel gemaakt, ik leg het u graag uit. Ook zou ik het persoonlijk niet fijn vinden om mijn gegevens bij een computerbedrijf als backup op te slaan. Wie weet welke mensen toegang hebben tot deze gegevens. 

Conclusie:

Een servicecontract voor particulieren is gewoon onzin. Een makkelijke manier om u maandelijks te laten betalen voor een dienst die eigenlijk niets voorstelt. Een backup maken van uw gegevens kunt u beter zelf regelen, op die manier bent u zeker van wélke gegevens een backup krijgen, en bovendien zult u zelf ook meer verstand krijgen van uw computer.

Komt u bij twijfel over uw systeem alstublieft gewoon met de laptop of computer onder de arm even langs in de winkel. Kleine problemen kunnen we al voor €10 aan de balie voor u oplossen terwijl u wacht, daar heeft u helemaal geen service-contract voor nodig.

Downtime webhosting

Op 29 mei heeft de webhostingpartner van ons te maken gehad met een storing in het datacentrum. Dit had effect op de bereikbaarheid van alle websites die bij AnY Computers zijn ondergebracht, en alle emailadressen die hierbij horen.

Om 10.31 ontstond de storing door een menselijke fout in het datacenter. (info: http://noc.serverius.net/?p=258 )

Het datacenter heeft 1 minuut zonder stroom gezeten, hierna is de systeembeheerder direct ter plaatse gegaan om alle servers te herstarten. Doel was om dit om 12.00u klaar te hebben, dit werd uiteindelijk 12.59. 

Alle diensten draaien nu weer naar behoren.

Beveiligen tegen ransomware?

Ransomware: Bangmakerij of toch een bedreiging?18519913 1334478179975437 6088690444118859938 n
Het is veel in het nieuws de laatste weken, ransomware. Kwaadwillenden blokkeren de toegang tot je computer en versleutelen je bestanden. Kun je je hier tegen wapenen?
Mijn bescheiden mening: NEE, dat kun je niet.
Zelfs met het beste / duurste antivirus programma, en de meest recente updates blijft een systeem dat is aangesloten op internet kwetsbaar. Zeker als een hackergroep een 'zero-day' lek misbruikt. (Zero-day: Net nieuw gevonden, nog geen bescherming voor!)
 
Kun je je hier op voorbereiden? JA, dat zeker!
Zorg altijd voor een goeie backup! Dit soort software versleutelt namelijk je bestanden of je systeem en valt nauwelijks te herstellen. Een backup is dus de enige uitkomst.
Actie? Jazeker! De rest van de maand mei krijgt u 15% korting op álle vormen van externe opslag. USB Sticks, Externe Harde schijven én de externe behuizingen zijn dus in de actie.
Voorkomen is beter dan genezen!

Wereldwijde ransomware problemen!

Over de hele wereld komen meldingen van enorme Ransomware aanvallen. Complete netwerken komen plat te liggen. ransomware illustration

Computers worden vergrendeld en bestanden versleuteld. Het Ransomware virus vraagt om 300 USD te betalen via BitCoin maar in de praktijk zijn er nog geen gevallen bekend dat de data echt ontsleuteld is.

De Ransomware misbruikt een recent gevonden lek in windows 10, de oplossing is eenvoudig: Updaten naar de nieuwste versie!

Dit gebeurt normaal gesproken automatisch maar er zijn veel computers of laptops die dit niet automatisch doen. Om het handmatig te doen kunt u het programma downloaden via de website van Microsoft. Deze 'media creation toolkit' brengt je windows 10 versie automatisch naar de meest recente versie. 
Let op: Voor deze update moet u ruim 3GB aan data downloaden. Op langzame internetverbindingen kan dit dus enige tijd in beslag nemen. De update zelf duurt (afhankelijk van uw computer) ongeveer 2 uren.

Download de MediaCreationToolkit <hier>

Nieuwe mailadressen!

Vanaf 1 mei ben ik bereikbaar via een nieuwe set emailadressen. Deze zult u voortaan overal gaan tegenkomen op drukwerk. 

De oude emailadressen blijven voorlopig nog wel gewoon in gebruik, maar u zult reactie ontvangen van het nieuwe emailadres met het verzoek deze in uw administratie aan te passen.

Het is allemaal niet heel spannend, hieronder vindt u de oude met de nieuwe mailadressen:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voortaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voortaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voortaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voortaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cadeaupassen langer geldig!

kadopas 10 front 01

Op de cadeaupassen die u bij mij kunt kopen staat op de achterkant vermeld dat deze geldig zijn tot 1 januari 2018.

Dit klopt echter NIET. U kunt de passen uiterlijk inleveren tot 31 december 2020.

U heeft dus nog ruim de tijd om de pasjes in te leveren :)

Windows Vista stopt vanaf 11 april

3 jaar geleden stopte Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Dit hield in dat er geen updates meer uitgebracht zouden worden voor het populaire besturingssysteem.

Nu is ook Windows Vista aan de beurt, Vista was niet zo populair als XP maar toch zijn er veel mensen die er nog dagelijks gebruik van maken. Hieronder vind u de meest gestelde vragen met de antwoorden erbij.

Wat houd het in?
Vanaf 11 april is Microsoft gestopt met het uitbrengen van updates, hierdoor is uw computer niet meer goed beveiligd en kunnen kwaadwillenden toegang tot uw computer, uw netwerk of zelfs uw bankgegevens krijgen.

Wat gebeurt er dan nu?
De computer zal gewoon blijven werken na 11 april, maar de veiligheid is niet meer te garanderen. Banken zullen bijvoorbeeld in geval van een Vista-hack géén geld uitkeren bij een malafide transactie.

Wat moet ik dan nu?
Overstappen! Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • U laat een nieuwere windows versie installeren. 
  De kosten voor de installatie zijn €40. Een licentie voor de nieuwe windows versie kunt u aanleveren (legaal) of bij ons aanschaffen á €120. 
  Voor de meeste windows Vista systemen is dit niet de beste oplossing. De kosten zijn hoog en de computer zal er zeker niet sneller van worden. 
  Bovendien is een systeem met windows Vista toch zeker 8 tot 11 jaar oud en heeft hiermee de langste tijd wel gehad. Meestal is het niet zinnig om dit bedrag nog te investeren. Vanaf €200 koopt u een tweedehands PC volledig uitgerust met Windows 10, en voor zo'n 350 tot 400 euro koopt u al een laptop, nieuw mét 2 jaar garantie.
  Is het een extreem snelle, of dure laptop geweest dan kan het nog wel interessant zijn om te upgraden, kom voor advies gerust even langs in de winkel.
 • U vervangt de computer of laptop. Bekijk hier ons actuele aanbod: Computers of Laptops
  Koopt u een nieuw systeem dan krijgt u deze start klaar van ons mee. Wilt u ook dat de gegevens van uw oude computer of laptop overgezet worden dan kost dit €40 extra bovenop de aanschaf van uw nieuwe apparaat.
 • U installeert een Linux distributie.
  Linux wint in populariteit. Voor de gemiddelde thuisgebruiker is het niet iets dat u zo 1 2 3 doet, maar het is wel steeds makkelijker. 
  Helaas heb ik zelf geen ervaringen met linux, en door de drukte ook niet de tijd om mij er in te verdiepen al had ik dit graag gedaan. Op internet zijn veel fora te vinden waar u terecht kunt met vragen over Linux.

Wat kan AnY Computers voor mij doen?
Kom gerust eens langs met de laptop of computer, dan kijk ik geheel vrijblijvend en gratis voor u wat de mogelijkheden zijn. U stapt de deur uit met een goed advies, maar zonder een rekening ;)

Nog een leuke actie in verband met het einde van Windows Vista?
Jazeker! Alle Lekker klein computers staan met 50 euro korting in de winkel momenteel! Bekijk de actuele prijzen hier!

 

Sorry, gesloten.

 

maandag
16-10-17
Gesloten
dinsdag
17-10-17
13:00 - 18:00
woensdag
18-10-17
13:00 - 18:00
donderdag
19-10-17
13:00 - 18:00
vrijdag
20-10-17
13:00 - 18:00
zaterdag
21-10-17
09:00 - 17:00
zondag
22-10-17
Gesloten

De vernieuwde jaarplanner:

Alle bijzondere data op een rij.

 

ma di wo do vr za zo
15
16
17
18
19
20
21
22
23
29
30
31

 

            logo pcdokters 150