Windows Vista stopt vanaf 11 april

3 jaar geleden stopte Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Dit hield in dat er geen updates meer uitgebracht zouden worden voor het populaire besturingssysteem.

Nu is ook Windows Vista aan de beurt, Vista was niet zo populair als XP maar toch zijn er veel mensen die er nog dagelijks gebruik van maken. Hieronder vind u de meest gestelde vragen met de antwoorden erbij.

Wat houd het in?
Vanaf 11 april is Microsoft gestopt met het uitbrengen van updates, hierdoor is uw computer niet meer goed beveiligd en kunnen kwaadwillenden toegang tot uw computer, uw netwerk of zelfs uw bankgegevens krijgen.

Wat gebeurt er dan nu?
De computer zal gewoon blijven werken na 11 april, maar de veiligheid is niet meer te garanderen. Banken zullen bijvoorbeeld in geval van een Vista-hack géén geld uitkeren bij een malafide transactie.

Wat moet ik dan nu?
Overstappen! Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • U laat een nieuwere windows versie installeren. 
  De kosten voor de installatie zijn €40. Een licentie voor de nieuwe windows versie kunt u aanleveren (legaal) of bij ons aanschaffen á €120. 
  Voor de meeste windows Vista systemen is dit niet de beste oplossing. De kosten zijn hoog en de computer zal er zeker niet sneller van worden. 
  Bovendien is een systeem met windows Vista toch zeker 8 tot 11 jaar oud en heeft hiermee de langste tijd wel gehad. Meestal is het niet zinnig om dit bedrag nog te investeren. Vanaf €200 koopt u een tweedehands PC volledig uitgerust met Windows 10, en voor zo'n 350 tot 400 euro koopt u al een laptop, nieuw mét 2 jaar garantie.
  Is het een extreem snelle, of dure laptop geweest dan kan het nog wel interessant zijn om te upgraden, kom voor advies gerust even langs in de winkel.
 • U vervangt de computer of laptop. Bekijk hier ons actuele aanbod: Computers of Laptops
  Koopt u een nieuw systeem dan krijgt u deze start klaar van ons mee. Wilt u ook dat de gegevens van uw oude computer of laptop overgezet worden dan kost dit €40 extra bovenop de aanschaf van uw nieuwe apparaat.
 • U installeert een Linux distributie.
  Linux wint in populariteit. Voor de gemiddelde thuisgebruiker is het niet iets dat u zo 1 2 3 doet, maar het is wel steeds makkelijker. 
  Helaas heb ik zelf geen ervaringen met linux, en door de drukte ook niet de tijd om mij er in te verdiepen al had ik dit graag gedaan. Op internet zijn veel fora te vinden waar u terecht kunt met vragen over Linux.

Wat kan AnY Computers voor mij doen?
Kom gerust eens langs met de laptop of computer, dan kijk ik geheel vrijblijvend en gratis voor u wat de mogelijkheden zijn. U stapt de deur uit met een goed advies, maar zonder een rekening ;)

Nog een leuke actie in verband met het einde van Windows Vista?
Jazeker! Alle Lekker klein computers staan met 50 euro korting in de winkel momenteel! Bekijk de actuele prijzen hier!

 

Sorry, gesloten.

 

maandag
17-02-20
Gesloten
dinsdag
18-02-20
Gesloten
woensdag
19-02-20
Gesloten
donderdag
20-02-20
Gesloten
vrijdag
21-02-20
Gesloten
zaterdag
22-02-20
Gesloten
zondag
23-02-20
Gesloten