Virus-Malware-Spyware-Adware-Ransomware

Het kan iedereen overkomen, goed opletten maar toch te laat gezien dat de bijlage van die e-mail van Ziggo niet echt is. En nu? Besmet! Overal popups en vervelende reclames, of in het ergste geval is de computer opnieuw opgestart en zit u naar een video van een kat te kijken. De computer is geïnfecteerd.

Kom de computer brengen naar de winkel en ik zal kijken hoeveel er nog te redden is. 

Malware/Spyware/Adware:

Dit is gewoon zwaar irritante software op uw computer, overal popups, reclame, verkeerde zoekresultaten. Dit is doorgaans geen schadelijke software, maar kan wel gegevens van u opslaan en dit misbruiken. 

Virus:

Een virus kan op uw systeem staan zonder dat u het in de gaten heeft. Veel virussen zorgen er voor dat uw computer gebruikt kan worden voor illegale doeleinden. Uw computer kan deel uitmaken van een botnet dat aanvallen doet tegen grote ondernemingen. Ook zou een virus uw bankgegevens kunnen proberen te stelen. Gelukkig komt een virus meestal niet alleen en zijn er ook een boel tekenen van andere 'rommel' op uw computer waardoor u meestal wel in de gaten heeft dat er een virus op staat. 

Ransomware:

Ransomware heeft u direct in de gaten. Een groot scherm waarschuwt u dat uw computer is vergrendeld en dat u geld dient over te maken naar een paypal of bitcoin rekeningnummer. Doe dit alstublieft niet. Er zijn maar erg weinig gevallen bekend waar mensen ook echt de toegang tot de gegevens terugkregen. 

In het beste geval is uw computer alleen vergrendeld en kunnen we deze voor u ontgrendelen. Daarna zullen we een volledige scan doen om te kijken of alle restanten verdwenen zijn. 

In het ergste geval heeft de ransomware niet alleen uw computer, maar ook uw persoonlijke bestanden versleuteld. Er zijn maar een beperkt aantal gevallen bekend waar de gegevens nog gered zijn en u kunt er eigenlijk vanuit gaan dat uw bestanden allemaal onherstelbaar beschadigd zijn. De computer is in dit geval nog prima te redden, maar uw gegevens zijn weg.
Wel is er een mogelijkheid om de versleutelde gegevens op een externe schijf te zetten. Mocht er ooit een oplossing komen, dan kunt u alsnog kijken of de data te redden is. 

Kosten voor softwarematig opschonen, welke besmetting er ook wordt aangetroffen zijn altijd €50.

Winkel is open!

 

maandag
24-02-20
Gesloten
dinsdag
25-02-20
10:00 - 18:00
woensdag
26-02-20
10:00 - 18:00
donderdag
27-02-20
10:00 - 18:00
vrijdag
28-02-20
10:00 - 18:00
zaterdag
29-02-20
09:00 - 17:00
zondag
01-03-20
Gesloten